Herrsmycken populärt vid akademisk examen?

När min bror skulle ta sin akademiska examen vid Universitetet, kom diskussionen på tal om herrsmycken. Mina föräldrar tyckte nämligen inte att smycken hörde hemma på en man. Jag håller givetvis inte med och när det är ett så viktigt tillfälle i livet, så ska jag köpa ett herrsmycke till honom! Det finns historia långt tillbaka om män och deras användande av prydnader i form av smycken.

De äldsta bevisen på smycken kommer från Afrika, där utsmyckningar gjorda av snäckor har hittats. Tidiga människor i Europa prisade också kroppssmycken gjorda av sten, tänder och skelett. Dessa bitar av smycken bars sannolikt av både män och kvinnor, och säkert några smycken hade kulturell eller tribal betydelse. Egyptierna hade guld smycken för att visa upp sin rikedom, och ägodelar i guld följde alltid med ägaren till graven. Här kan du finna moderna herrsmycken, adenfalks.se.
Egyptierna banade väg för kreativa och fina smycken runt om i världen. Grekerna gjorde smycken av guld och ädelstenar, även om det var brukligt i gamla Grekland att bära fina smycken bara vid speciella tillfällen. Romarna hade en otroligt varierande och ständigt föränderlig inställning till smycken, men de flesta romerska män bar bara ringar. I Europa under medeltiden, dekorerade vapen och signerade ringar, var vanliga herrsmycken. Under hela den europeiska renässansen började dock män bära mer smycken.
Det var inte förrän på 1940-talet som män och kvinnor började bära smycken regelbundet i USA. Män började bära lyx klockor under 40-talet och 50-talet, och bröllopssmycken började utvecklas. De revolutionära decennierna från 1960-talet till 1990-talet gav oss många nya smyckestrender, och män kan välja från ett brett utbud av halsband, örhängen, armband, ringar och kroppssmycken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *