Aluminium föremål för debatt!

Aluminiums oslagbar styrka i förhållande till vikt 1 ger den många användningsområden inom transportbranschen. Transporter handlar om att flytta runt saker och att göra det en kraft krävs alltid. Som kraft = massa x acceleration (Newtons andra lag Motion), krävs mindre kraft för att flytta ett lättare objekt till en viss acceleration än vad som behövs för att få en tyngre objekt till samma acceleration. Eftersom aluminium är så lätt det innebär att mindre energi behöver användas för att förflytta ett fordon görs med aluminium än en gjord av en tyngre metall, säger stål. Även om aluminium är inte den starkaste av metaller dess legeringar använda andra element till stift dislokationer i sin struktur för att öka dess styrka . Med tåg, båtar och bilar aluminium är användbart för denna lätta egendom (vilket ger bränsleeffektivitet) men inte nödvändigt, i flygplan men upprätthåller en relativt låg vikt är viktigt (för att jämna marken), och aluminium ger plan för att få till detta . I moderna flygplan aluminium utgör 80% av deras (olastad) vikt, och en vanlig Boeing 747 innehåller cirka 75 000 kg av metallen. Dess korrosionsbeständighet är en fördel i transport (samt förpackningar) som det gör målning plan onödig besparing några hundra kilo ytterligare tyngd. Här kan du klicka om du vill veta mer om aluminium, profilgruppen.se.

Byggnader gjorda med aluminium är så gott som underhållsfria på grund av styrkan i aluminium är korrosionsbeständighet . På grund av detta och den låga vikten det används i beklädnad, fönster, takfönster, takrännor, dörrkarmar, och tak. Isolerad aluminiumbeklädnad är också mycket termiskt effektiva, håller ett hem varmt på vintern och svalt på sommaren. Aluminium kan också målas och användas med andra material för att uppnå en viss effekt på utseendet på en byggnad. Metallen är extremt mångsidig och den kan bli krökt, konisk, svetsas, limmas och kapas till vilken som helst form som skall användas för ett visst sorts arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *