Tandläkare i Jönköping anser att tandhälsopolitiken bör diskuteras.

Tandhälsan i vårt land har förbättras något men samtidigt kan man se att klyftorna ökar när det gäller tandhälsa. Folkhälsomyndigheten skickade ut en enkät och svaren visade just på detta.Omkring en miljon människor som är bosatta i vårt land besöker inte tandläkaren fast de egentligen borde. Många av dem söker inte upp tandläkaren eftersom de inte har råd. Speciellt utsatta är de som är arbetslösa, uppbär sjukpenning eller är de som är födda i utlandet. De uppgav att de inte har råd att söka tandvård. Den skulle behöva inkluderas den vanliga i sjukvården och många anser att det är på tiden att vi börjar att betrakta våra tänder som en del av vår kropp. Här kan du boka tid hos en tandläkare i Jönköping, tandvardenhabo.se.
Jag har diskuterat detta med en från Jönköping som håller med till fullo. Att ha råd att gå till tandläkare borde vara en självklarhet för alla. Alla politiska partier har någon form av idé om tandhälsa men ingenting har ännu blivit bättre. Min artikel kommer att handla om detta ämne och jag åkte till Jönköping, för att höra vad några som jobbar inom tandvården tycker om detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *