Golfbutik i Kalmar hjälpte mig med termerna!

Häromdagen var jag inne i en golfbutik i Kalmar med en kompis. Vi båda skulle vara med på en polistisk debatt men det fanns rum för lite annat också. Många av de som skulle vara med i debatten spelade golf. Det kan vara ett sätt att känna andra på pulsen tänkte vi. Jag spelar inte golf själv och alla termer ter sig som grekiska. Jag hörde några andra golfare diskutera handikapp. Vad är ett handikapp i samband med golf tänkte jag? Kompisen var fullt upptagen så jag passade på att fråga killen i golfbutiken istället. Han förklarade ungefär så här…

Ett handikapp är ett nummer som tilldelas en spelare och som återspeglar dennes förmåga eller relativa förmåga. Handikapp tillåter spelare att konkurrera på lika villkor med andra. Ju lägre handicap, desto bättre spelare är i förhållande till någon med ett högre handikapp. Vill du veta mer om golfbutik i Kalmar, adgolf.se.

De flesta tävlingar spelas som netto tävlingar och målet är att uppnå netto par (egentligen är det ett justerat par , men det är en annan historia). Net par är när en spelares handikapp dras från brutto poängen. Så i en tävling på en 18-hålsbana med ett par på 70, måste en spelare med ett handikapp på 6 ha 76 slag för att uppnå netto par, medan en spelare med ett handikapp på 20 kan ha 90 slag för att uppnå samma resultat .

Den vanligaste missuppfattningen som görs av en ny spelare, är att eftersom han ofta skjuter 30 över par hans handikapp kommer att vara 30. Ditt handikapp är baserat på dina bättre betyg, och endast 93% av skillnaden vs par ges till dig.

Bra att veta! Jag sa till killen att jag kanske kikar in till golfbutiken någon annan gång när jag är på besök i

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *