Boende i Visby under Almedalsveckan

Ingen kan väl ha missat att det finns något på Gotland som kallas Almedalsveckan, förr kallades den för politikerveckan. Det kan beskrivas som ett stort universitet som öppnar upp portarna för debatter och seminarier för svensk politik. Hur började då alltihop? Almedalen som är en park i centrala Visby där Olof Palme höll tal sommaren 1968 från ett lastbilsflak. Därefter har det snurrat på och blivit en tradition bland våra svenska politiker. Det finns även de som anser att det bara är en samhällscirkus där makthavare, lobbyister, informatörer, politiska organisationer, journalister och sociala medieexperter uppträder. Alla som vill påverka samhället på något sätt befinner sig på denna plats. Följ gärna länken om du behöver du boka boende i Visby, hotellgute.se. Jag kan rekommendera att du är ute i god tid. Boende under denna veckan blir snabbt uppbokat.

Själv har jag ett litet sommarhus straxt utanför Visby och jag brukar vara där ofta på sommaren. Det finns dock två veckor jag själv inte är där och det är just under Almedalsveckan och även Medeltidsveckan. Jag tjänar ganska bra på att hyra ut boende till andra under dessa veckor. Dessutom vill jag ju komma ifrån stan och stressen när jag åker till Gotland, därför stannar jag i stan under den här tiden. Det är otroligt mycket folk som samlas och det är mycket alkohol, skrik och skrän på kvällarna. Sådan’t är man nu för gammal för att uppskatta. Det hade annars varit trevligt att lyssna på vad våra politiker har att säga…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *