Elinstallation utanför Kungälv innan politisk debatt!

En elinstallation av större slag ska ordnas en bit utanför Kungälv innan den politiska debatten ska äga rum. Det är flera stora solpaneler som ska monteras och kopplas in. Anledningen till att det ska ske just nu är för att den politiska debatten rör miljö och tar upp energifrågor. Dessa paneler ska visas upp som exempel. Vi vet inte så mycket mer om detta i nuläget men en del om solpaneler.

En solpanel består av många små solceller. Varje solcell använder ljus för att skapa elektricitet. Vi ser el överallt varje dag. När en person sätter på en lampa, rör sig elektroner genom sladden och lyser upp lampan. Detta flöde av elektroner är elektricitet. Här kan du få hjälp med elinstallation i Kungälv, borgvalls.net.

Solcellen använder ljus för att få elektronerna att röra sig. Cellen består av två olika skikt som sitter ihop. Det första skiktet är laddat med elektroner, så att elektronerna är redo att hoppa från detta skikt till det andra skiktet. På det andra skiktet försvinner några elektroner bort. Den är därmed redo att ta in fler elektroner. När ljuset träffar en elektron i det första skiktet, hoppar elektron till det andra skiktet. Den elektronen gör att en annan elektron måste flytta, vilket gör att en annan elektron måste flytta, och så vidare. Så i lampan började alltså ett flöde av elektroner flytta sig och skapa elektricitet.

Enkelt uttryckt,så fungerar alltså en solpanel genom att låta fotoner, eller partiklar av ljus, att slå elektroner fria från atomer, vilket genererar ett flöde av el. Solpaneler omfattar många, mindre enheter som kallas solceller. Solceller betyder helt enkelt att de omvandlar solljus till elektricitet. Många celler som kopplas samman utgör en solpanel. Varje solceller är i grunden en ”smörgås” som består av två skivor av halvledande material, oftast kisel, vilket är samma material som används i mikroelektronik.

Elinstallationerna i Kungälv beräknas vara klara på några dagar, alltså i god tid för debatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *