Nagelvård innan miljödebatten i Kalmar.

Det finns gott om skäl för att få konstgjorda naglar. Kanske du ska gå på ett bröllop eller en återförening och du vill ha fina naglar. Eller kanske du har haft problem med att odla dina naglar långa och behöver hjälp. Det kan också vara skönt att bara få nagelvård utan att göra något mer. Jag provade detta i Kalmar för ett tag sedan och resultatet blev jättefint. Jag skulle på en politisk debatt angående miljöfrågor. Det var mycket betydande människor från olika länder som kom till Kalmar för detta och självklart ville jag göra det bästa möjliga intryck.

Gel, akryl och silke används i stor utsträckning på naglar. De flesta väljer gel eller akryl när de använder dem under en längre tid. Silke används oftast under en kortare tid för att stärka eller reparera naglar, snarare än att göra naglarna längre. Här kan du få nagelvård i Kalmar, movement-kalmar.com.

Akryl naglar – Först får du vanlig nagelvård så att nagelbanden blir fina. Nagelteknologen blandar sedan en vätska med ett pulver och borstar blandningen på naglarna. De kommer oftast att täcka hela nageln, men ibland kommer de bara att lägga tippar eller en flexibel form, så att de kan skulptera och förlänga naglarna.
Produkten härdar när den utsätts för luft. Du märker en stark lukt under processen, men det är inte skadligt, förutsatt att rummet har god ventilation.
Med tiden växer akrylen ut med naglarna så efter två till tre veckor, ska du gå tillbaka till salongen för att få dina naglar ifyllda. Din tekniker kommer försiktigt fila ner akryl kanten närmast din nagelbädden och fylla i det tomma området mellan nagelbädden och den befintliga akrylkanten.
När du väljer att ta bort dina akrylnaglar, kommer din nageltekniker ta bort dem helt enkelt, utan att tvinga bort dem, med blötläggning i nagellacksborttagare i 15 minuter.

Herrsmycken populärt vid akademisk examen?

När min bror skulle ta sin akademiska examen vid Universitetet, kom diskussionen på tal om herrsmycken. Mina föräldrar tyckte nämligen inte att smycken hörde hemma på en man. Jag håller givetvis inte med och när det är ett så viktigt tillfälle i livet, så ska jag köpa ett herrsmycke till honom! Det finns historia långt tillbaka om män och deras användande av prydnader i form av smycken.

De äldsta bevisen på smycken kommer från Afrika, där utsmyckningar gjorda av snäckor har hittats. Tidiga människor i Europa prisade också kroppssmycken gjorda av sten, tänder och skelett. Dessa bitar av smycken bars sannolikt av både män och kvinnor, och säkert några smycken hade kulturell eller tribal betydelse. Egyptierna hade guld smycken för att visa upp sin rikedom, och ägodelar i guld följde alltid med ägaren till graven. Här kan du finna moderna herrsmycken, adenfalks.se.
Egyptierna banade väg för kreativa och fina smycken runt om i världen. Grekerna gjorde smycken av guld och ädelstenar, även om det var brukligt i gamla Grekland att bära fina smycken bara vid speciella tillfällen. Romarna hade en otroligt varierande och ständigt föränderlig inställning till smycken, men de flesta romerska män bar bara ringar. I Europa under medeltiden, dekorerade vapen och signerade ringar, var vanliga herrsmycken. Under hela den europeiska renässansen började dock män bära mer smycken.
Det var inte förrän på 1940-talet som män och kvinnor började bära smycken regelbundet i USA. Män började bära lyx klockor under 40-talet och 50-talet, och bröllopssmycken började utvecklas. De revolutionära decennierna från 1960-talet till 1990-talet gav oss många nya smyckestrender, och män kan välja från ett brett utbud av halsband, örhängen, armband, ringar och kroppssmycken.

Hösilage på vägen, försenade vår debatt i Uppsala.

Under en färd till Uppsala härom året blev vi försenade på grund av en hösilage-transport. Visst låter det lite annorlunda! Vi hade precis svängt av från de stora vägarna för att vi skulle äta lunch på ett mysigt och lantligt ställe. När vi svänger ut på vägen hade en bonde råkat tappa en hel bal med hösilage, och det gick inte att svänga runt. Alla som vet hur en stor bal av detta foder ser ut vet också att man inte flyttar på en sådan hur som helst. Vi var redan lite i tidsnöd men det var inget annat att göra än att vänta. Som tur var skulle jag tala sist och jag hoppades få vara med om tillräckligt i debatten, för att kunna göra ett vettigt uttalande i Uppsala. Efter att ha samtalat med bonden fick vi veta att hjälp var på väg. Här kommer en länk för dig som vill veta mer om hösilage i Uppsala, vetfoder. Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt visste vad det var innan men jag fick en bra förklaring av den snälla bonden.

Vi blev bara lite försenade och det gick bra med allt. Jag tror nästan att mitt framförande var ett av de bästa jag gjort! 🙂

Skräddarsydda skjortor för oss som debatterar…

Vi har bestämt oss för att lägga ner lite pengar på att beställa skräddarsydda skjortor till oss som är ute och talar och debatterar. Det ser propert och bra ut och är värt en slant! Jag har en kompis som beställde skräddarsydda plagg när de var i Thailand men det är lite annat. De satt riktigt illa faktiskt. Själv har jag beställt via en online butik en gång och de skjortorna satt som en smäck. Helt perfekt passform men det är noga att man tar måtten rätt. När man fyllt i alla uppgifter och valt, färg och material, sys den upp och skickas hem till dig. Kan det bli bättre, nej jag tror inte det.

Därför har jag rekommenderat att vi alla syr upp en skjorta så att vi gör ett bra intryck. Här kan du också låta sy upp skräddarsydda skjortor, pelote.se. Kika få du se, det finns mängder med fina alternativ att välja på.

Letade biluthyrning på Öland!

Efter en debatt som vi deltagit i under en solig dag på Öland, gick bilen vi hade sönder och behövdes lämnas in på verkstad. Vi fick helt enkelt jaga runt för att få tag på en biluthyrning. Det var fler möten på Öland och bil var en nödvändighet för att komma runt. Vi hittade en bra firma och hyrde en bil för två dagar. Det var ungefär vad de sagt att vår egen bil skulle ta att fixa till på verkstaden. Klicka på länken om du behöver hjälp med biluthyrning på Öland, tvattcenter. Nu ska det väl iallafall inte hända så mycket mer på bilfronten och vi hoppas att möten och debatter går bra. Om någon av oss blir sjuk funkar det ju inte lika smidigt. Det finns ju ingen biluthyrning som hyr ut människor  för att tala politik. Inte andra firmor heller vad vi vet. Fast konsulter gör ju lite sådant. Jag tror solen stigit mig åt huvudet och det är nog dags för lunch. Kroppkakor var det någon som nämnde. Det var länge sedan jag åt det och det vore jättegott, trots värmen. Grädde och lingonsylt är ett måste så klart!

 

Politisk flytt till Stockholm kräver en flyttfirma.

Då ska vi äntligen flytta närmare den riktiga politiska huvudstaden, Stockholm! Vi har bokat in en flyttfirma för det är ganska mycket som ska flyttas från vårt nuvarande kontor. Det ska bli skönt att komma till lite liv och rörelse, debatter och allt annat som hör till vid politiskt engagemang. Följ gärna länken om du vill hyra en flyttfirma i Stockholm, flyttexperten.com. Vi har fått lite flyttips av en kompis. Vi har ju inte en hel lägenhet men vi delar med oss ändå

Passa på att rensa ut sånt man inte använder, det ligger bara och dammar. Sälj det istället och dessutom få in en del slantar som man kan lägga på t.ex. inredning till den nya bostaden.

Organisera och skriv listor. Leta även efter andras listor! Det är ett smidigt sätt att säkerställa att man har gjort allt som behövs. s. Glöm inte att märka flyttlådorna. Det är inte så roligt att behöva öppna alla lådor bara för att hitta det man letar efter.

Om du funderar på att renovera när du flyttat, passa på att grovrenovera ditt nya boende om det behövs, till exempel slipa golv innan du börjar flytta in dina saker.

Börja i god tid, när man väl flyttar så blir det så mycket lättare. Rensa också ut allt som ni inte använder och skänk det till second hand!

Planera lagom mycket och undvik att stressa. Istället för att koncentrera sig på hur jobbigt det kommer bli att packa och bära flyttlådor – tänk på hur roligt det kommer bli med ett nytt boende.

Ta hjälp av familj och vänner när det blir för mycket.

Fråga om du kan få köpa kartonger från Systembolaget eller Ikea, med indelade fack för flaskor. Dessa är toppen att packa glas i.

Hyr inte för liten flyttbil på flyttdagen! Man har alltid mer saker än man tror och med en för liten bil får man åka fler vändor, viket gör att flyttdagen tenderar att bli lång. Det bästa är att hyra en flyttfirma som gör alltihop! Som vi gjort…mot Stockholm!!!

Shoppingvagnar funkar bra på resor.

Eftersom jag reser mycket mellan olika politiska debatter och möten i Sverige, behöver jag ha en resväska som fungerar. Jag har nu kommit på att en shoppingvagn är det ultimata för mig. Den har hjul och man får rum med mycket saker i den. Om du vill veta hur dessa ser ut ska du klicka på den här länken shoppingvagnar, seniortoo. Det finns många olika modeller och färger att välja på.

Jag valde en modern modell som heter Stockholm och är tillverkad av det svenska företaget Urbanista. Det blev givetvis färgen svart eftersom det känns mest praktiskt. Shoppingvagnar finns i olika storlekar men den jag valde är på 39 liter och väger endast 2,3 kg. Detta beror på att den har en ram som är tillverkad av aluminium. Den är lätt att  fälla ihop och förvara eller att ta med sig på flyget eller i bilen. Priset var riktigt bra och jag är jättenöjd. Jag brukar rekommendera alla jag känner eller träffar på mina resor att de ska kolla in shoppingvagnar istället för traditionella resväskor.