Politiska flyers på släpvagn till festival.

Nu har en av våra medlemmar kommit på en riktigt bra grej. Vi har pratat länge om hur vi ska förmedla våra åsikter och få ut dessa till så många som möjligt. Det är en stor festival ett par mil härifrån i slutet av sommaren och vad är bättre än att dela ut flyers där? Jag ringde nyss och kollade med ett tryckeri om de hann färdigt men det var inga problem. För att få med oss alla saker och flyers måste vi ha en släpvagn! Det bästa vore om vi kunde hitta någon som vill låna ut en till oss men annars får vi kosta på oss att hyra en. Här kan man hyra släpvagn, midtrailer. De har flera olika modeller att välja på, men vi behöver bara den enklast tänkbara denna gång. Alla medlemmarna i partiet ska komma upp men de får köra egna bilar. Jag är den enda som har dragkrok så det blir jag som får ta släpvagnen med. Nu hoppas vi bara på fint väder, trevliga festivaldeltagare och att allt flyter som det är tänkt. Vi ses nästa månad på musikfestivalen!

 

 

Lunch med politiskt tema i Umeå.

Några medlemmar från vår lilla grupp träffades idag över en lunch i Umeå. Det är ypperligt att ha lunchmöten eftersom man känner sig mer avslappnad då. Vi gick igenom vår agenda innan nästa stora möte som hålls i vår huvudstad nästa månad. Det finns en hel del punkter vår grupp från Umeå vill ta upp. Det är intressant när olika grupper från hela landet träffas och går igenom aktuella samhällsproblem. Alla har något lokalt problem som det ibland kan vara svårt för övriga grupper att förstå. Att man exempelvis har problem med varg uppe i norr, förstår inte de i södra delen av landet eller i storstaden. Vi valde en riktigt god lunch i Umeå, brannlandswardshus.se och jag kan rekommendera detta ställe till alla som har vägarna förbi Umeå. De har givetvis inte bara lunch utan serverar god mat även på kvällarna.

Vi fick en hel del små punkter att ta med oss till mötet nästa månad och nu ska jag bara boka flyg till Arlanda också. Vi brukar köra ner ibland men denna gången har jag ont om tid. Det är skönt att kunna sätta sig på sin plats och bara en liten stund senare landar man. Att köra ner tar många timmar och man är trött när man väl är framme.

 

 

Juridik i Göteborg och resten av världen.

Jag satt och pratade med en student från Göteborg angående juridik. Hon hade precis börjat studera och vi pratade om hur det såg ut i olika länder. Vi pratade i flera timmar innan vi kom fram till Göteborg och för att sammanfatta det hela ville jag dela med mig lite av det som hon berättade för mig. Juridik kan man nog prata hur länge som helst om.

I civilrättsliga system som finns till exempel i Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien, finns det en tydlig kategori av notarius publicus. Det är en juridiskt utbildad tjänsteman som kompenseras av parterna i en transaktion.
En naturlig följd av rättsstaten är att det finns ett juridiskt yrke tillräckligt självständigt för att åberopa auktoritet, oberoende av rättsväsen; rätt till assistans av en advokat i en domstolsförfarande. Som Europadomstolen har sagt, borde lagen vara adekvat tillgänglig för alla och människor ska kunna förutse hur lagen påverkar dem. Behöver du någon som kan hjälpa dig med Juridik i Göteborg,
prolegal.se.

För att upprätthålla professionalismen och att utöva lagen övervakas detta av antingen en regering eller ett oberoende kontrollorgan, såsom ett advokatsamfund. Moderna advokater uppnår en tydlig yrkesidentitet genom särskilda rättsliga förfaranden (t.ex. att de framgångsrikt tar en examen), är skyldiga enligt lag att ha en speciell kvalifikation (en juridisk utbildning tjänar den studerande en jur kand , en kandidatexamen i civilrätt eller en Juris Doktor examen och utgörs i tjänst av juridiska former av anställning. De flesta muslimska länder har utvecklat liknande regler om juridisk utbildning och jurister. I Kina och andra utvecklingsländer finns det inte tillräckligt professionellt utbildade personer att bemanna de befintliga rättssystemen, och därmed är formella standarder mer avslappnade.

Väl ackrediterade, arbetar advokater ofta på en advokatbyrå, i en statlig tjänst eller i ett privat bolag som intern rådgivare. Många människor som utbildat sig i lagen, använder sina kunskaper helt utanför det rättsliga området.

 

Julbord på herrgård med hela näringslivsgruppen!

Jag har precis gått med i en grupp som ska diskutera näringslivet i vår stad. Egentligen är jag ingen föreningsmänniska och vet knappt vad det handlar om ännu men jag vill göra ett försök i att engagera mig i viktiga frågor. Det har inte hunnit vara något möte ännu men det har redan bokats julbord i år och det är jag medbjuden på. Det kommer att vara på en herrgård en bit från där vi bor så det blir övernattning också. Lite konstigt att tänka på julbord redan men tiden går ganska fort. Tills dess har jag en vän (samma vän som fick mig att gå med i gruppen) som ska försöka sätta mig in i lite olika frågor. Det är ju alltid trevligt om man inte sitter som ett frågetecken första gången jag träffar de andra medlemmarna. Tänk att få vistas och sova över på en vacker herrgård. Det ska bli intressant och roligt. Om du är intresserad av att veta mer kan du klicka på den här länken: julbord på herrgård, domle.se. Ni kanske förstår varför jag redan längtar dit?

Det som diskuteras mest just nu är att den stora exploateringen av affärer och stora köpcentrum utanför staden, riskerar att urholka själva stadskärnan. Det tror inte jag men det ska bli intressant att höra vad de andra har att säga om det.

 

Boende i Visby under Almedalsveckan

Ingen kan väl ha missat att det finns något på Gotland som kallas Almedalsveckan, förr kallades den för politikerveckan. Det kan beskrivas som ett stort universitet som öppnar upp portarna för debatter och seminarier för svensk politik. Hur började då alltihop? Almedalen som är en park i centrala Visby där Olof Palme höll tal sommaren 1968 från ett lastbilsflak. Därefter har det snurrat på och blivit en tradition bland våra svenska politiker. Det finns även de som anser att det bara är en samhällscirkus där makthavare, lobbyister, informatörer, politiska organisationer, journalister och sociala medieexperter uppträder. Alla som vill påverka samhället på något sätt befinner sig på denna plats. Följ gärna länken om du behöver du boka boende i Visby, hotellgute.se. Jag kan rekommendera att du är ute i god tid. Boende under denna veckan blir snabbt uppbokat.

Själv har jag ett litet sommarhus straxt utanför Visby och jag brukar vara där ofta på sommaren. Det finns dock två veckor jag själv inte är där och det är just under Almedalsveckan och även Medeltidsveckan. Jag tjänar ganska bra på att hyra ut boende till andra under dessa veckor. Dessutom vill jag ju komma ifrån stan och stressen när jag åker till Gotland, därför stannar jag i stan under den här tiden. Det är otroligt mycket folk som samlas och det är mycket alkohol, skrik och skrän på kvällarna. Sådan’t är man nu för gammal för att uppskatta. Det hade annars varit trevligt att lyssna på vad våra politiker har att säga…

 

Elinstallation utanför Kungälv innan politisk debatt!

En elinstallation av större slag ska ordnas en bit utanför Kungälv innan den politiska debatten ska äga rum. Det är flera stora solpaneler som ska monteras och kopplas in. Anledningen till att det ska ske just nu är för att den politiska debatten rör miljö och tar upp energifrågor. Dessa paneler ska visas upp som exempel. Vi vet inte så mycket mer om detta i nuläget men en del om solpaneler.

En solpanel består av många små solceller. Varje solcell använder ljus för att skapa elektricitet. Vi ser el överallt varje dag. När en person sätter på en lampa, rör sig elektroner genom sladden och lyser upp lampan. Detta flöde av elektroner är elektricitet. Här kan du få hjälp med elinstallation i Kungälv, borgvalls.net.

Solcellen använder ljus för att få elektronerna att röra sig. Cellen består av två olika skikt som sitter ihop. Det första skiktet är laddat med elektroner, så att elektronerna är redo att hoppa från detta skikt till det andra skiktet. På det andra skiktet försvinner några elektroner bort. Den är därmed redo att ta in fler elektroner. När ljuset träffar en elektron i det första skiktet, hoppar elektron till det andra skiktet. Den elektronen gör att en annan elektron måste flytta, vilket gör att en annan elektron måste flytta, och så vidare. Så i lampan började alltså ett flöde av elektroner flytta sig och skapa elektricitet.

Enkelt uttryckt,så fungerar alltså en solpanel genom att låta fotoner, eller partiklar av ljus, att slå elektroner fria från atomer, vilket genererar ett flöde av el. Solpaneler omfattar många, mindre enheter som kallas solceller. Solceller betyder helt enkelt att de omvandlar solljus till elektricitet. Många celler som kopplas samman utgör en solpanel. Varje solceller är i grunden en ”smörgås” som består av två skivor av halvledande material, oftast kisel, vilket är samma material som används i mikroelektronik.

Elinstallationerna i Kungälv beräknas vara klara på några dagar, alltså i god tid för debatten.